|
|
|
|
skreślenie z listy i oplaty |
| Autor |
Wiadomość |
PaNna00NikT
|
Wysłany: 2009-11-24, 02:48 skreślenie z listy i oplaty
|
|
|
Moja sytuacja wygłada następujaco:
Nie zaliczyłam 2 roku studiów, za powtarzanie musiałabym zapłacić masakrycznie dużo, więc pani z dziekanatu zaproponowała mi przeniesienie na zaoczne. Jako, ze na dziennych miałam duzo wiecej zajeć, po przeniesieniu mnie na rok 2 studiów niestacjonarnych zostałyby mi do zaliczenia tylko 3 przedmioty do zamkniecia roku, resztę miałabym przepisaną. Poinformowano mnie też, że nie zaplacę ponad 4tys. za rok, tylko za kazdy przedmiot, który mam do zaliczenia czyli w sumie ok.1000zl.
Umowilam sie na podpisanie umowy itd., zachodzę i okazuje sie, że zostałam skreślona, bo niby za bardzo się ociągalam?
Pani z dziekanatu oświadczyła, że jezeli mnie reaktywują bede musiala zapłacić teraz 4000tys. za rok bez wzgledu na to, że wiekszosc bede miala przepisaną. Dlaczego? W regulaminie jest tylko napisane, ze róznice programowe ustala dziekan. Nic o oplatach nie znalazlam.
help:beczy: |
|
|
|
|
 |
mała mi

Wydział: WBiNoZ
|
Wysłany: 2009-11-24, 18:40
|
|
|
ja pierwsze słysze o przenoszeniu na zaoczne. Może pani z dzieknatu się wycofala z tego co Ci wczesniej powiedziała poprostu. Ja słyszałam tylko o powtórzaniu (repecie ) roku. Ale to kosztuje u nas na biologii w granicach 1500 zł.(no chyba że zdrożało ). A jaki to kierunek że takie masakryczne ceny? |
|
|
|
|
 |
Temelin
advocatus diaboli

Wydział: WPiA
|
Wysłany: 2009-11-24, 22:39
|
|
|
Jeśli zostałaś już skreślona z listy studentów, znaczy że za bardzo sie ociągałaś.
Rok akademicki zaczyna się 1 października i do tego czasu kwestie list studentów na danym roku muszą być co do zasady uregulowane. Jeśli nie złożyłas podania o przeniesienie na zaoczne przed 1 października (a jest to wymagane, jeśli chcesz się przenieść z dziennych na zaoczne) to dla uczelni sprawa wyglądała tak: do 20 września nie rozliczyła się z egzaminów, do 1 października nie złożyła żadnego podania o powtórkę roku lub przeniesienie więc zgodnie z regulaminem skreślamy z listy studentów.
Ponieważ zostałaś wykreślona, przedmioty, które zdawałaś uznaje się za niebyłe. Oczywiście czasem wykładowcy zgadzają się na przepisanie starych ocen, ale aby to formalnie załatwić powinnaś złożyć podanie o przywrócenie na studia.
W dziekanatach nic "na gębę" się nie załatwia.
Odebrałaś już tą decyzję o skreśleniu z listy studentów ? |
|
_________________ Panie, pobłogosław ten Święty Granat Ręczny z Antiochii który mocą Twoją, rozrywa wrogów Twoich na kawałki w Twoim Miłosierdziu.
www.temelin.pixxmedia.pl |
|
|
|
 |
kanusia
|
Wysłany: 2010-04-11, 19:48
|
|
|
jestem studentką UMK na studiach dziennych na wydziale humanistycznym .
Aktualnie jestem w trakcie *powtórnego* powtarzania II roku studiów.
Z uwagi na ofertę pracy którą otrzymał mój mąż za granicą, zmuszona byłabym wyjechać razem z nim.
W związku z tym rozważam złożenie wniosku o skreślenie z listy studentów. I po dwóch latach ( tyle trwa kontrakt mojego męża) chciałabym ubiegać się o możliwość wznowienia studiów.
Jednak jako, że wyjazd będzie miał miejsce w maju, więc przed sesją letnią w której mam większość egzaminów, chciałabym się dowiedzieć jak wygląda w tym wypadku kwestia wznowienia.
W regulaminie studiów jest napisane, co następuje/
/
/*XI. Wznowienie studiów*/
/*§ 40*/
1. / Na podstawie decyzji dziekana student, który został skreślony z
listy studentów* na roku drugim* lub wyższym, może wznowić studia
*na roku lub semestrze następującym po roku lub semestrze, który
przed skreśleniem zaliczył. */
Czy oznacza to, że po wznowieniu zacznę studia ponownie na drugim roku i czy te przedmioty do zaliczenia których nie przystąpię ze względu na skreślenie z listy studentów zostaną anulowane i od początku zacznę drugi rok?
Będę bardzo wdzięczna za ewentualne ustosunkowanie się do mojego zapytania.
Z góry dziękuję
/studentka / |
|
|
|
|
 |
|
|
| | Strona wygenerowana w 1,18 sekundy. Zapytań do SQL: 9 |
|