UMK Community - Forum Studentów UMK Strona Główna

Poprzedni temat :: Następny temat
język angielski
Autor Wiadomość
katka89 

Wydział: WNEiZ
Wysłany: 2009-08-30, 14:26   język angielski

jestem z zarządzania, zaczynam w tym roku angielski i chciałam sie zapytać do kogo najlepiej się zapisać na zajęcia i w ogóle jak wygląda zapisywanie się, po teście zakwalifikowali mnie do grupy B1

mo_nisia 

Wydział: WF
Wysłany: 2009-09-16, 21:03   

Podpisuję się pod pytaniem ;) w ogóle jest możliwość że nie zapisuję się do tej grupy ktore jest dedykowana mojemu kierunkowi? dzięki za odp! :)

milonga 
Bluebird :)

Wysłany: 2009-09-16, 22:53   

napiszcie chociaz kogo macie do wyboru bo tak z czapy to...

ja polecam mgr Winska i mgr Czajkowskiego. Sa wymagajacy, ale jest pewien kruczek: idzie sie czegos nauczyc ;)

wydaje mi sie, ze obowiazuja grupy w obrebie zarzadzania bo uczycie sie BIZNESOWEGO jezyka angielskiego. ale ja stara jestem moze cos nowego wymyslili :P

pozdrawiam :)
E. Dickinson.

kiniawka 

Wysłany: 2009-09-16, 23:07   

hmmm a moze ktos cos powie o mgr Joannie Jaczkowskiej? bo akurat bede z nia miala :)

milonga 

Wysłany: 2009-09-16, 23:10   

kiniawka napisał/a:
hmmm a moze ktos cos powie o mgr Joannie Jaczkowskiej?

nie mialam osobiscie przyjemnosci. ale podobno bardzo przyjemna.
E. Dickinson.

nela 

Wydział: WPiA
Wysłany: 2009-09-18, 09:04   

A może jakies opinie o mgr Annie Hucko na poziomie B2?? czy jest spoko, nie gnębi za bardzo i nie ma wymagań z kosmosu?? Lub o innych wykładowcach dla aministracji:Czajkowski, Winska,Piórkowski, Giernatowska?? Fajnie gdyby czegos nauczyli na ten egzamin, ale bez niepotrzebnych stresów :P :P !! !!:P:P :D Proszę o pomoc :)

katka89 

Wysłany: 2009-09-18, 11:57   

a możę ktoś coś wie o Marzennie Łozińskiej

milonga 

Wysłany: 2009-09-18, 14:54   

nela napisał/a:
A może jakies opinie o mgr Annie Hucko na poziomie B2?? czy jest spoko, nie gnębi za bardzo i nie ma wymagań z kosmosu??

niestety nie znam

nela napisał/a:
Lub o innych wykładowcach dla aministracji:Czajkowski, Winska,Piórkowski, Giernatowska?? Fajnie gdyby czegos nauczyli na ten egzamin, ale bez niepotrzebnych stresów :P :P !! !! :P:P :D Proszę o pomoc :)

znam tylko Czajkowskiego i Winska. I powtarzam: przyjemnie, ale nie mozna sobie totalnie olac. Bo tego to chyba zaden prowadzacy nie lubi :) Czajkowski bardziej wymagajacy, pani Joasia bardzo mila. Ogolnie to jest tylko lektorat, nie denerwujcie sie tak :) wystarczy chodzic na zajecia :) (latwo mi gadac w rodzinie tradycyjna anglistyka :P )

katka89 napisał/a:
a możę ktoś coś wie o Marzennie Łozińskiej

nie lubi leserow, nie warto opuszczac zajec. jezeli bedziesz grzecznie chodzic na lektorat, raz do roku przygotujesz speach i nauczysz sie na kolokwium ze slowek to bardzo latwo zalapac 5 :) leserow, niechodzacych na zajecia nagradza warunkiem, ale o to trzeba sie postarac.
E. Dickinson.

ivi 

Wysłany: 2009-09-18, 23:47   

wiecie coś może o mgr Monice Słupkowskiej? bedzie uczyła FiR na B1... mowa była o wybieraniu wykładowców a tym razem zadecydowano za nas...

malutkaa89 

Wysłany: 2009-09-19, 12:35   

A co powiecie na temat p. Ososińskiej i Bożenko-Kęski?

Blanche 

Wydział: WNH
Wysłany: 2009-09-19, 16:39   

P. Ososińska - straszna formalistka - gdy ktoś ma za dużo nieobecności, nie idzie się dogadać, bo "regulamin zabrania", ona "nie może" czy coś podobnego, trzyma do ostatniej minuty, nawet po kolokwium chciała przez ostatnie 15 minut nowy temat zacząć. Zajęcia prowadzi moim zdaniem też nie najlepiej, większość osób strasznie się nudzi, prace domowe zadaje bzdurne, praca w grupach też bez sensu - a mówię to z perspektywy osoby, która język zna nieźle i naprawdę chciała się czegoś więcej na tym angielskim nauczyć...

leszczunek 

Wydział: WFAiIS
Wysłany: 2009-09-19, 17:36   

Wyczytałam, że można zrobić sobie test kwalifikujący z języka - jest on dostępny na moodlach SPNJO. Jednak potrzebny jest klucz. Czy można go uzyskać w jakiś sposób jz teraz, czy uzyska sie go dopiero po rejestracji do grupy?

Grono

malutkaa89 

Wysłany: 2009-09-22, 10:13   

Klucz chyba nie powinien być żadną tajemnicą,ale prawda jest taka,że musiałam się przejść do sekretariatu SPNJO,żeby go zdobyć.A ponoć jest cały czas taki sam tylko cyfry na końcu się zmieniają w zależności od roku.Teraz jest: T1/09 :)

Efemerydion 

Wydział: WNH
Wysłany: 2009-09-22, 10:16   

Co powiecie o dr E. Małłek?

leszczunek 

Wydział: WFAiIS
Wysłany: 2009-09-22, 19:58   

Wielkie dzięki za hasło na moodle do testu :)

Grono

Odpowiedz do tematu