|
Lit. Dwudziestolecia MW. |
| Autor |
Wiadomość |
sikorka1502
|
Wysłany: 2009-02-15, 15:49 Lit. Dwudziestolecia MW.
|
|
|
| Do kogo zapisać się na lit. dwudziestolecia mw??? |
|
_________________ Nic nie jest zbyt piękne,aby nie mogło być prawdziwe!! |
|
|
|
 |
zombie

|
Wysłany: 2009-02-16, 10:56
|
|
|
| Zależy, kto jest do wyboru. |
|
_________________ http://terefereum.blox.pl
ręcznie robione kolczyki (czasem też bransoletki i naszyjniki)
Zapraszam serdecznie |
|
|
|
 |
Bushmenka
Dusza obłąkana

Wydział: WF
|
Wysłany: 2009-02-18, 12:20
|
|
|
nie wiemy kto poprowadzi zajęcia. zapisy w piętek podobno a planu ani widu, ani słuchu
a mogłabyś powiedzieć coś o dr Moczkodanie? przyjemne skojarzenia zoologiczne mam i mnie pewnie skusi jak/ jeśli będzie |
|
_________________ Tempo: szatan, szampan, szantan.
"Musi pomyśleć (...) A to zawsze martwi. Zwłaszcza nieprzyzwyczajonych." |
|
|
|
 |
czarownica
INiB / Fil. Polska

Wydział: WNH
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 2009-02-19, 09:44
|
|
|
z dr. Moczkodanem miałam inne zajęcia, które nazywały się chyba współczesne życie literackie i kulturalne, każda grupa omawiała inną tematykę; ja byłam na literaturze emigracyjnej i wspominam bardzo miło - zajęcia ciekawe i nie było większych problemów z zaliczeniem, pan dr bardzo w porządku |
|
_________________ powaga zabija powoli [z dedykacją dla admina ]
|
|
|
|
 |
MiaMay
|
Wysłany: 2009-02-19, 22:43
|
|
|
Pojawił się już plan. Mamy do wyboru: dra Siomę, dr Czarnecką, mgr Kruszczyńską. Jakieś sugestie w związku z tymi postaciami? |
|
|
|
|
 |
martauniwgda22
|
Wysłany: 2009-02-20, 13:05 Ścibor-Rylski
|
|
|
Hej:) jestem studentką 3 roku na Uniwerku w Gdańsku. Mam pewien problem odnośnie literatury współczesnej. Mianowicie, szalony doktorek zadał nam lekturę, której nie ma w żadnej bibliotece(nawet pan-u) . Chodzi mi o pozycję "Styczeń" Ścibora-Rylskiego. Znalazłam ją w katalogu waszej biblioteki uniwersyteckiej. Mam dlatego prośbę, czy mógłby ktoś mi ją zeskanować i przesłać na mail-a? Oczywiście nie za darmo, bo wiem,że to zabiera "trochę" czasu i wysiłku. Proszę chętnych o odpowiedź. Książkę muszę mieć przeczytaną na poniedziałek, więc nawet w niedziele wieczorem będzie ona dla mnie cenna:) pozdrawiam i dziekuje z góry powodzenia! |
|
|
|
|
 |
zombie

|
Wysłany: 2009-02-20, 21:38
|
|
|
| MiaMay napisał/a: | Pojawił się już plan. Mamy do wyboru: dra Siomę, dr Czarnecką, mgr Kruszczyńską. Jakieś sugestie w związku z tymi postaciami? |
dr Sioma.
O p. Kruszczyńskiej nic nie słyszałam. |
|
Zapraszam serdecznie |
|
|
|
 |
menthea
|
Wysłany: 2009-02-21, 15:37
|
|
|
| Ale nieciekawa składanka Wam się szykuje. Wszędzie zajęcia takie sobie. Czarnecka jest nudna jak diabli, od niej nudniejsza jest chyba tylko Ratuszna, ale jej na szczęście nie macie w planie. Czarnecką łatwiej zaliczyć niż Siomę :p wiem, zabrzmiało dwuznacznie hehehe! ale u Siomy zajęcia ciekawsze! |
|
|
|
|
 |
zombie

|
Wysłany: 2009-02-21, 15:56
|
|
|
| Łatwiej zaliczyć zajęcia u dr Czarneckiej?? U nas na roku dwie grupy miały z Nią zajęcia. I chyba większa część miała problemy z zaliczeniem... |
|
Zapraszam serdecznie |
|
|
|
 |
Centralka
skromne żyjątko
|
Wysłany: 2009-03-02, 14:54
|
|
|
Hmmm... Z wielkiej trójcy-zdecydowanie mgr Kruszczyńska. Przynajmniej wiadomo, czego się spodziewac (wejściówki co zajęcia, koło na koniec i praca zaliczeniowa). Pozostali wykładowcy wolą niespodzianki |
|
|
|
|
 |
sikorka1502
|
Wysłany: 2009-06-12, 18:25
|
|
|
| Jak wygląda egzamin u dra Moczkodana?O co lubi pytać? |
|
|
|
|
 |
Bushmenka
Dusza obłąkana

|
Wysłany: 2009-06-16, 18:56
|
|
|
1. dysponuje starą listą lektur
2. lubi krytykę literacką
3. pytanie z lektury polega (pi razy drzwi) na: streszczeniu, wpasowaniu w jakiś program literacki, omówieniu problemów, przejście do budowy, kompozycji itp, ewentualne inspiracje innymi twórcami.
chyba nie zadawał dziś pytań z historii (te królowały u dr Czarneckiej, typu: 'przebieg wojny polsko-bolszewickiej', 'premierzy i prezydenci II RP'), ale skoro są w zagadnieniach, to wszystko przed nami
EDIT:
powiem szczerze, że to chyba jeden z przyjemniejszych egzaminów, listę należy uzupełnić jeszcze o pytanie z grupy literackiej. trafiłam chyba na dobry humor pana doktora, bo dostałam pytanie o program poetycki Skamandra
a z historii rzeczywiście nie pyta |
|
|
|
|
 |
sikorka1502
|
Wysłany: 2009-09-09, 16:18
|
|
|
| Czy miał ktoś ze starszych roczników egz. poprawkowy u dra Moczkodana??Jak jest na poprawce?? |
|
|
|
|
 |
Bushmenka
Dusza obłąkana

|
Wysłany: 2009-09-09, 16:33
|
|
|
| hmm wydaje mi się, że dr Moczkodan wymaga tego samego co przy pierwszym podejściu. nie ten typ człowieka, by być miłym i w ogóle... |
|
|
|
|
 |
żadzia

|
Wysłany: 2009-09-17, 11:56
|
|
|
Wiem, że już po poprawce, ale wypowiem się może dla przyszłych pokoleń Dr Moczkodan na poprawce był cudownym, tryskającym humorem człowiekiem Zadawał inne pytania niż za pierwszym razem, ale jeśli w czymś się pogubiłaś to od razu Cię naprowadzał na właściwy tor, nie świdrował oczkami, tak jak mnie na pierwszym egzaminie. Miałam trzy pytania, z czego trzecie mogłam sobie wybrać, jaką książkę ze światowej chcę omówić Cóż więcej? Jedynie więcej takich miłych niespodzianek! A dla dr Moczkodana Aha, ważną informacją jest też fakt, że wszyscy zdali i dr od razu wpisywał ocenę do USOSa |
|
_________________ "Choć tylko szczęście jest zbawienne dla ciała, zgryzota rozwija siłę ducha. " |
|
|
|
 |
|
|