UMK Community - Forum Studentów UMK Strona Główna

Poprzedni temat :: Następny temat
Lit. Dwudziestolecia MW.
Autor Wiadomość
sikorka1502 

Wysłany: 2009-02-15, 15:49   Lit. Dwudziestolecia MW.

Do kogo zapisać się na lit. dwudziestolecia mw???

zombie 

Wysłany: 2009-02-16, 10:56   

Zależy, kto jest do wyboru.

ręcznie robione kolczyki (czasem też bransoletki i naszyjniki)
Zapraszam serdecznie :)

Bushmenka 
Dusza obłąkana

Wydział: WF
Wysłany: 2009-02-18, 12:20   

nie wiemy kto poprowadzi zajęcia. zapisy w piętek podobno a planu ani widu, ani słuchu :]

a mogłabyś powiedzieć coś o dr Moczkodanie? przyjemne skojarzenia zoologiczne mam i mnie pewnie skusi jak/ jeśli będzie ;)

"Musi pomyśleć (...) A to zawsze martwi. Zwłaszcza nieprzyzwyczajonych."

czarownica 
INiB / Fil. Polska

Wydział: WNH
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 2009-02-19, 09:44   

z dr. Moczkodanem miałam inne zajęcia, które nazywały się chyba współczesne życie literackie i kulturalne, każda grupa omawiała inną tematykę; ja byłam na literaturze emigracyjnej i wspominam bardzo miło - zajęcia ciekawe i nie było większych problemów z zaliczeniem, pan dr bardzo w porządku :)

:czarownica:

MiaMay 

Wysłany: 2009-02-19, 22:43   

Pojawił się już plan. Mamy do wyboru: dra Siomę, dr Czarnecką, mgr Kruszczyńską. Jakieś sugestie w związku z tymi postaciami? :)

martauniwgda22

Wysłany: 2009-02-20, 13:05   Ścibor-Rylski

Hej:) jestem studentką 3 roku na Uniwerku w Gdańsku. Mam pewien problem odnośnie literatury współczesnej. Mianowicie, szalony doktorek zadał nam lekturę, której nie ma w żadnej bibliotece(nawet pan-u) :/ . Chodzi mi o pozycję "Styczeń" Ścibora-Rylskiego. Znalazłam ją w katalogu waszej biblioteki uniwersyteckiej. Mam dlatego prośbę, czy mógłby ktoś mi ją zeskanować i przesłać na mail-a? Oczywiście nie za darmo, bo wiem,że to zabiera "trochę" czasu i wysiłku. Proszę chętnych o odpowiedź. Książkę muszę mieć przeczytaną na poniedziałek, więc nawet w niedziele wieczorem będzie ona dla mnie cenna:) pozdrawiam i dziekuje z góry ;) powodzenia!

zombie 

Wysłany: 2009-02-20, 21:38   

MiaMay napisał/a:
Pojawił się już plan. Mamy do wyboru: dra Siomę, dr Czarnecką, mgr Kruszczyńską. Jakieś sugestie w związku z tymi postaciami? :)

dr Sioma.
O p. Kruszczyńskiej nic nie słyszałam.

menthea 

Wysłany: 2009-02-21, 15:37   

Ale nieciekawa składanka Wam się szykuje. Wszędzie zajęcia takie sobie. Czarnecka jest nudna jak diabli, od niej nudniejsza jest chyba tylko Ratuszna, ale jej na szczęście nie macie w planie. Czarnecką łatwiej zaliczyć niż Siomę :p wiem, zabrzmiało dwuznacznie hehehe! ale u Siomy zajęcia ciekawsze!

zombie 

Wysłany: 2009-02-21, 15:56   

Łatwiej zaliczyć zajęcia u dr Czarneckiej?? U nas na roku dwie grupy miały z Nią zajęcia. I chyba większa część miała problemy z zaliczeniem...

Centralka 
skromne żyjątko

Wysłany: 2009-03-02, 14:54   

Hmmm... Z wielkiej trójcy-zdecydowanie mgr Kruszczyńska. Przynajmniej wiadomo, czego się spodziewac (wejściówki co zajęcia, koło na koniec i praca zaliczeniowa). Pozostali wykładowcy wolą niespodzianki :)

sikorka1502 

Wysłany: 2009-06-12, 18:25   

Jak wygląda egzamin u dra Moczkodana?O co lubi pytać?

Bushmenka 
Dusza obłąkana

Wysłany: 2009-06-16, 18:56   

1. dysponuje starą listą lektur :D
2. lubi krytykę literacką
3. pytanie z lektury polega (pi razy drzwi) na: streszczeniu, wpasowaniu w jakiś program literacki, omówieniu problemów, przejście do budowy, kompozycji itp, ewentualne inspiracje innymi twórcami.

chyba nie zadawał dziś pytań z historii (te królowały u dr Czarneckiej, typu: 'przebieg wojny polsko-bolszewickiej', 'premierzy i prezydenci II RP'), ale skoro są w zagadnieniach, to wszystko przed nami :D

EDIT:
powiem szczerze, że to chyba jeden z przyjemniejszych egzaminów, listę należy uzupełnić jeszcze o pytanie z grupy literackiej. trafiłam chyba na dobry humor pana doktora, bo dostałam pytanie o program poetycki Skamandra :P

a z historii rzeczywiście nie pyta ;)

sikorka1502 

Wysłany: 2009-09-09, 16:18   

Czy miał ktoś ze starszych roczników egz. poprawkowy u dra Moczkodana??Jak jest na poprawce??

Bushmenka 
Dusza obłąkana

Wysłany: 2009-09-09, 16:33   

hmm wydaje mi się, że dr Moczkodan wymaga tego samego co przy pierwszym podejściu. nie ten typ człowieka, by być miłym i w ogóle...

żadzia 

Wysłany: 2009-09-17, 11:56   

Wiem, że już po poprawce, ale wypowiem się może dla przyszłych pokoleń :D Dr Moczkodan na poprawce był cudownym, tryskającym humorem człowiekiem ;) Zadawał inne pytania niż za pierwszym razem, ale jeśli w czymś się pogubiłaś to od razu Cię naprowadzał na właściwy tor, nie świdrował oczkami, tak jak mnie na pierwszym egzaminie. Miałam trzy pytania, z czego trzecie mogłam sobie wybrać, jaką książkę ze światowej chcę omówić :) Cóż więcej? Jedynie więcej takich miłych niespodzianek! A dla dr Moczkodana :bukiet: Aha, ważną informacją jest też fakt, że wszyscy zdali i dr od razu wpisywał ocenę do USOSa :D

Odpowiedz do tematu