UMK Community - Forum Studentów UMK Strona Główna

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: sUk
2007-08-28, 14:09
Wykłady monograficzne u polonistów
Autor Wiadomość
Łukasz P. 

Wydział: WF
Wysłany: 2007-03-01, 14:58   Wykłady monograficzne u polonistów

Witajcie! :)
Mam takie pytanie, właściwie to głównie do polonistów bo to u nich są te wykłady. Otóż musimy sobie dobrać jakieś wykłady monograficzne, żeby uzbierać 60 pkt ECTS na koniec i w związku z tym, że macie plany zajęć w internecie to padło, że przyjdziemy do Was. Wypiszę wykłady, na których fizycznie mogę być i mam prośbę, żebyście mi doradzili, na który najlepiej iść, żeby nie wpakować się w jakiś egzamin dodatkowy, czy prowadzący jest w porządku ;) no i w ogóle Wasze opinie na temat danego wykładu. A więc:
1. Prof. E. Owczarz, poniedziałek, 13:15-14:45, s. 203
2. Prof. J. Kryszak, środa, 11:30-13:00, s. 203
3. Prof. W. Pusz, poniedziałek, 13:15-14:45 (co 2 tygodnie), s. 206
4. Dr hab. M. Wiśniewski, środa, 11:30-13:00, baszta
Z góry dzięki za pomoc!!! ;)

yasmine 

Wysłany: 2007-03-01, 21:15   

pani Owczarz jest w porządku, mówi ciekawie i nie robi problemów z wpisem, co do pana Kryszaka - nie wiadomo do końca co z nim będzie, jak na razie jest na urlopie do połowy marca, pan Wiśniewski - niekoniecznie, chyba, że ktoś bardzo lubi gramatykę, pan Pusz - też fajnie, chyba jednak mniej fajnie niż pani Owczarz. To życzę trafionych wyborów :) A u pani Mocarskiej się nie podobało? :lol: Pozdrowienia
p.s. Zapraszam na wykłady na filozofię ;)

Grono

Łukasz P. 

Wysłany: 2007-03-02, 18:28   

A nie wiesz może o czym są te wykłady, które podałem? :P Bo w planie tylko napisali, że "Wykład monograficzny". Planowałem chodzić do prof. Kryszaka, ale skoro jeszcze nie wrócił do pracy... i w sumie chyba nie mogę za bardzo czekać bo nie wiem, jak to z jego wykładem będzie. A jakby się jednak nie odbył to potem w kwietniu gdzieś nikt już nas nie przyjmie... Chyba bym wpadł do prof. Pusza (co 2 tygodnie :D ), ale to jeszcze zależy, o czym będzie ten wykład. No a co to Mocarskiej to faaaajnie było, ale my niestety musimy na DWA wykłady pójść, bo brakuje nam aż 3 punktów :(
A, jeszcze co do filozofii... no to nie dla mnie raczej... a poza tym nie ma tam planów zajęć w internecie chyba, więc... :P

magnolia 

Wydział: WH
Wysłany: 2007-03-02, 19:42   

na tablicy z planem zajęć na piętrze wisi obok rozpiska tematów wykładów monograficznych. fakt, że trochę ciężko to znaleźć w gąszczu innych kartek, ale da się znaleźć, poza tym to samo jest na stronie www fil.pol.
http://www.umk.pl/ilp/wyklady_monograficzne.htm
pozdrawiam ;)

Łukasz P. 

Wysłany: 2007-03-02, 19:48   

Znam tą tabelkę, ale np. wykład prof. Pusza jest na niej tylko na I semestrze... i nie ma tam wykładu prof. Kryszaka, który, jakby nie patrzeć, w planie jest umieszczony... więc dla tego potraktowałem tą tabelkę tak po macoszemu i się Was zapytałem :P

Młoda 

Wysłany: 2007-03-03, 22:11   

Jest jeszcze wykład u prof. Stoffa w czwartek o 13:15 z personalizacji dzieła literackiego bodajże- baaaardzo ciekawy, chodzi tam tłum studentów. Oraz wykład dr Burdzieja również w czwartek o 15:00 z pozytywizmu- szczerze? nie polecam tego wykładu, jest bardzo nużący.

Łukasz P. 

Wysłany: 2007-03-05, 17:55   

Nie wiedziałem, że na wykłady monograficzne aż taaaakie tłumy chodzą... wykład prof. Pusza niestety przesunięto z poniedziałki na wtorek :beczy: , więc poszliśmy do prof. Owczarz. I nie zdawaliśmy sobie sprawy, że cały tłum stojący od głównych schodów aż do końca korytarza spróbuje wejść do sali 203... no fakt, nie udało się i musieliśmy zmienić salę :P A co do wykładu prof. Stoffa - niestety o 13:15 kończę zajęcia u siebie na Podmurnej, więc nie zdążymy... a pan profesor na pewno nie lubi spóźnialskich ;)
Jakby prof. Kryszak wrócił i ruszył jego monograf to dajcie znać w tym temacie, bo ja nie jestem na bieżąco ze sprawami polonistów ;)

Centralka 
skromne żyjątko

Wysłany: 2009-09-27, 11:24   Wykład monograficzny

Jak zawsze ten USOS...
Uzyskałam wszystkie wpisy do indeksu juz w czerwcu. We wrześniu bez żadnych problemów otrzymałam tylko wpis z wykładu monograficznego po czym oddałam indeks do dziekanatu.
Dzisiaj jednak w moich ocenach w USOSie przy wykładzie monograficznym pojawiło się: NZAL! Co o tym mysleć? Co moge zrobić? Do kogo się zwrócić?

Bushmenka 
Dusza obłąkana

Wysłany: 2009-09-27, 11:32   

możliwe, że prowadzący 'zapomniał' Cię odhaczyć, jeśli masz wszystko w indeksie, to wystarczy iść sprostować do p. Zielińskiej (sekretariat).

"Musi pomyśleć (...) A to zawsze martwi. Zwłaszcza nieprzyzwyczajonych."

Centralka 
skromne żyjątko

Wysłany: 2009-09-27, 11:44   

Ale moj indeks jest w dziekanacie. Mając niezaliczony wykład monograficzny moge np. zapisywać sie bezproblemowo na zajęcia w nowym semestrze?

Bushmenka 
Dusza obłąkana

Wysłany: 2009-09-27, 11:48   

mają telefony do siebie, nie zaszkodzi jej zadzwonić, by się upewnić. ewentualnie idź najpierw do dziekanatu i poproś, by dano znać o wpisie piętro wyżej. zawsze można wysłać maila do prowadzącego, by to wyjaśnić.
spokojnie :]

"Musi pomyśleć (...) A to zawsze martwi. Zwłaszcza nieprzyzwyczajonych."

Centralka 
skromne żyjątko

Wysłany: 2009-09-27, 11:51   

Dzieki :) będę próbować!

Odpowiedz do tematu