Przesunięty przez: sUk 2007-08-28, 14:02 |
Filologia bałkańska |
| Autor |
Wiadomość |
panda!
Dream big
Wydział: WPiA
|
Wysłany: 2009-06-02, 21:29
|
|
|
Najwyrażniej takiej specjalizacji nie ma |
|
|
|
|
 |
Bushmenka
Dusza obłąkana

Wydział: WF
|
|
|
|
 |
Pinky Pill
Wiek: 23 Dołączyła: 25 Lip 2009 Skąd: z miasta dresów i kurtyzan
|
Wysłany: 2009-07-25, 13:30
|
|
|
Czyżby wszystkie fora bałkanistyki spały kamiennym snem ? a jak się chciałam grzecznie przywitać tak czy inaczej prawie starsza koleżanka melduje się na pierwszym roku bałkanistyki. Tala jestem
ktoś orientuje się może kiedy są zapisy na specjalizacje ? i czy ktoś wybiera się na serbski + albański ? |
|
|
|
|
 |
SsssS

|
Wysłany: 2009-07-25, 14:49
|
|
|
Na spotkaniu organizacyjnym (które odbędzie się w pierwszych dniach października) będą zapisy do poszczególnych grup językowych. W praktyce wygląda to tak, że opiekun roku czyta nazwiska z listy rankingowej z rekrutacji i dana osoba mówi, w której grupie chce być. Do zapełnienia miejsc oczywiście |
|
|
|
|
 |
Pinky Pill
|
Wysłany: 2009-07-25, 15:08
|
|
|
dziękować dziękować zastanawiam się jaka grupa cieszy się największą popularnością. byłam na 33 miejscu w rekrutacji i zastanawiam się czy uda mi się zakwalifikować do tej, którą sobie wymarzyłam... |
|
|
|
|
 |
karolineczqaa
|
Wysłany: 2009-08-08, 09:18
|
|
|
a ja chciałabym bułgarski +chorwacki ;d ) pozdrawiam serdecznie ;p |
|
|
|
|
 |
lothluin
|
Wysłany: 2009-08-30, 23:04
|
|
|
Cześć! Moglibyście powiedzieć mi z czego uczycie się języka albańskiego? Chodzi mi o tytuły podręczników, skrypty i inne materiały. Jak w ogóle wygląda poziom nauczania? Byłabym wdzięczna za odpowiedź, a w razie, gdyby ktoś posiadał skrypty lub inne w wersji elektronicznej, za podzielenie się nimi |
|
|
|
|
 |
Pinky Pill
|
Wysłany: 2009-09-06, 10:30
|
|
|
| podpinam się pod prośbę, z chęcią rzuciłabym okiem na takie materiały ! |
|
|
|
|
 |
SsssS

|
Wysłany: 2009-09-06, 23:06
|
|
|
Albańskiego uczymy się z książki "Ghjuha shqipe' (stara komunistyczna, xerowana chyba setki razy, ale wiele śmiechu na zajęciach jest przez nią ), gramatyka jest opisana w ksiązce "Zarys gramatyki języka albańskiego" autorstwa prof. Ireny Sawickiej i Jolanty Mindak. Do tego słownik minimum albańskiego. Na początku roku pewnie będziecie tez robic xero ćwiczeń, ale ani razu nic z nich nie robiliśmy na zajęciach.
Wersji elektronicznych niestety nie posiadam |
|
|
|
|
 |
Pinky Pill
|
Wysłany: 2009-09-23, 17:09
|
|
|
mam jeszcze pytanie jedno. tym razem nie związane z samym studiowaniem czy gdzieś na wydziale jest może parking rowerowy ? byłam tam raz, ale nic takiego nie rzuciło mi się w oczy. a jeśli nie tam, to gdzie studenci zrowerowani zostawiają swoje maszyny ? |
|
|
|
|
 |
fasoola
w.w.i
|
Wysłany: 2009-09-25, 17:23
|
|
|
| Pinky Pill napisał/a: | Czyżby wszystkie fora bałkanistyki spały kamiennym snem ? a jak się chciałam grzecznie przywitać tak czy inaczej prawie starsza koleżanka melduje się na pierwszym roku bałkanistyki. Tala jestem
ktoś orientuje się może kiedy są zapisy na specjalizacje ? i czy ktoś wybiera się na serbski + albański ? |
Ja wybieram się się na linię albańsko-serbską. :):)
PS przychylam się do pytania o stojak na rowery.
pozdrawiam:) |
|
|
|
|
 |
SsssS

|
Wysłany: 2009-09-25, 23:06
|
|
|
ludzie zostawiają rowery pod daszkiem na małym 'dziedzińcu' jeżeli można to tak nazwać w instytucie, przypinają do jakiejś balustrady i tyle |
|
|
|
|
 |
Pinky Pill
|
Wysłany: 2009-09-26, 21:40
|
|
|
w takim razie ja i mój rower szczerzymy się w radosnym uśmiechu i wyczekujemy z niecierpliwością początku naszych bałkańskich potyczek |
|
|
|
|
 |
Efemerydion

Wydział: WNH
|
Wysłany: 2010-01-27, 14:39
|
|
|
| Jak jest na bałkańskiej? Warto próbować? |
|
|
|
|
 |
slatkica
|
Wysłany: 2010-01-28, 00:02
|
|
|
hejka
nie znalazłam osobnego forum dla bałkanistyki ale mam nadzieję że ktoś to jeszcze czasem czyta
bardzo fascynuję się Bałkanami,ale ciągnę już dwa kierunki więc nie ma szans by zacząć studiować jeszcze to próbowałam dotrzeć do jakiś książek ale to graniczy prawie z cudem ;/
czy ktoś mógłby mi pożyczyć COKOLWIEK do nauki języka serbskiego i w ogóle wszystko co tylko jest wspólne z tą tematyką... sama nie dam rady się wszystkiego nauczyć ale zawsze coś
w razie czego podaje swój meil monika-blanka@wp.pl
z góry dzięki za pomoc |
|
|
|
|
 |
|
|