|
praktyki "zawodowe" |
| Autor |
Wiadomość |
mała mi

Wydział: WBiNoZ
|
Wysłany: 2009-01-22, 20:36 praktyki "zawodowe"
|
|
|
dotarły do mnie wieści że studenci biologii muszą udac się na 3 tygodniowe praktyki "zawodowe"-(nie mylic szkolne)-czy ktoś słyszał coś więcej na ten temat czy to plotka |
|
|
|
|
 |
Meg
zakręcona ja :)

|
Wysłany: 2009-01-23, 14:36
|
|
|
| obecny trzeci rok, choć plotki mówią że tak, nie musi odbywać praktyk. prawo nie działa wstecz. według nowego programu są one obowiązkowe, ale my idziemy starym, więc nas to nie dotyczy. przejmować może się rok pierwszy. |
|
|
|
|
 |
Lifaen
Namiestnik Islanzadí

|
Wysłany: 2009-01-24, 16:37
|
|
|
A ja mam pytanko: pierwsze praktyki jakie w ogóle odbędzie student biologii są w szkole,czy można załatwić je gdzie indziej??Bo za bardzo nie uśmiecha mi się użeranie z dzieciorami w szkole przez 3 tygodnie
|
|
_________________ Ne invoces expellere non possis. |
|
|
|
 |
arktoz
..........

Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 2009-01-24, 16:42
|
|
|
Jak będziesz na jakimś kierunku nauczycielskim to na pewno cię to nie ominie |
|
|
|
|
 |
paulin
|
Wysłany: 2009-01-24, 16:48
|
|
|
hmm, ja jestem na 2 roku i juz mialam spotkanie dotyczace praktyk. musze je zrobic nie ma przebacz. Podobno mozemy isc wszedzie tam gdzie nas zechca |
|
|
|
|
 |
mała mi

|
Wysłany: 2009-01-24, 19:00
|
|
|
mam nadzieje mimo wszystko,że to nie dotyczy studentów 4 roku |
|
|
|
|
 |
Meg
zakręcona ja :)

|
Wysłany: 2009-01-24, 21:31
|
|
|
| tylko biologia nauczycielska ma praktyki w szkole, reszta załatwia sobie gdzie tylko chce, najlepiej w jakimś laboratorium |
|
|
|
|
 |
Lifaen
Namiestnik Islanzadí

|
Wysłany: 2009-01-25, 19:10
|
|
|
| WOW!!!To chyba najlepsza wiadomość,jaką dziś usłyszałem!!!!!Bardzo mnie cieszy to,że nie będę musiał siedzieć z dzieciorami x) Bo tak się składa,że mam zamiar startować na UMK na biologię medyczną,ale za dużo nie wiem o tym kierunku... |
|
|
|
|
 |
BIGOS
|
Wysłany: 2009-01-25, 20:57
|
|
|
| Obecni studenci 2 roku biologii i biologii nauczycielskiej muszą mieć praktyki zawodowe. Biologia nauczycielska ma gorzej, ponieważ muszą mieć i praktyki zawodowe i praktyki w szkole. |
|
|
|
|
 |
Lifaen
Namiestnik Islanzadí

|
Wysłany: 2009-01-26, 16:48
|
|
|
A ktoś jest na biologii medycznej??
[ Dodano: 2009-01-26, 17:17 ]
Nie,sorry-poprawka
chodziło mi o to,czy studia I stopnia na kierunku biologia(ale nie nauczycielska!)mają w programie praktyk zajęcia w szkole,czy to jest tylko na biologii nauczycielskiej? |
|
|
|
|
 |
=Asia=

|
Wysłany: 2009-01-27, 02:05
|
|
|
| Lifaen napisał/a: | A ktoś jest na biologii medycznej??
[ Dodano: 2009-01-26, 17:17 ]
Nie,sorry-poprawka
chodziło mi o to,czy studia I stopnia na kierunku biologia(ale nie nauczycielska!)mają w programie praktyk zajęcia w szkole,czy to jest tylko na biologii nauczycielskiej? |
Od rok czy dwóch lat obowiązuje nowa ustawa, która zabrania robić kursu pedagogicznego na studiach (poza studiami typowo nauczycielskimi, np. biologii nauczycielskiej).
Jeśli będziesz chciał mieć praktyki i kurs ped. to po prostu za niego zapłacisz z własnej kieszeni. Kiedyś było to darmowe dla tych ,którzy chcieli mieć uprawnienia do nauki w szkole.
Praktyki zatem, skoro juz wchodzą /weszły będą np. w sanepidzie etc. (w zależności , gdzie ktoś sobie załatwi - w to nie wnikam ).
A biologia jest 3-letnia (lic) i 2 -l . uzup. Właśnie na uzupełniających studiach wybiera się profil : b. ogólna i molekularna / biologia medyczna.
Pozdrawiam |
|
_________________ http://www.stud.umk.pl/~asiulaa |
|
|
|
 |
Lifaen
Namiestnik Islanzadí

|
Wysłany: 2009-01-27, 19:21
|
|
|
Dzięki Asia No,zobaczymy jak to będzie...Najpierw muszę się dostać,a później będę się zastanawiał
[ Dodano: 2009-02-04, 23:14 ]
No dobra,widzę,że nikt nie odświeża tego tematu,więc ja zapodam pytaniem(co prawda trochę nie związanym z tematem,ale zawsze coś).Otóż powiedzcie mi jak wyglądają zajęcia w laboratorium?Czy mają one charakter bardziej analityczny,czy biologiczny?Co tam właściwie się robi? |
|
|
|
|
 |
|
|