|
Sesja... |
| Autor |
Wiadomość |
=Asia=

Wydział: WBiNoZ
|
Wysłany: 2008-01-19, 12:35
|
|
|
Około 4-5 stron różnych zadań ze wszystkich działów. Jeśli możecie korzystać z zeszytów to radzę je uzupełnić. Korzystanie z nich i tak da wam max ocenę = 4, musiałam przepisać 70 stron kancelaryjnych, żeby w końcu zdać ten egzam
Panie są bardzo fajne, ale pytania nie polegają jedynie na przepisaniu treści z notatek ( trzeba sie w nich orientować, to juz mówie odrazu ) ale też rozwiązywaniu zadań itp samodzielnie ... typu ( o ile pamiętam ) zbuduj ogniwo ... Albo był wzór na coś ... przewinął się na wykładach w postaci pochodnej ... zadanie : scałkuj
Ale będzie dobrze |
|
_________________ http://www.stud.umk.pl/~asiulaa |
|
|
|
 |
borcenor1

|
Wysłany: 2008-01-19, 12:54
|
|
|
| OMG! a wiec to jednak prawda ze 50 zadan i 2h ? ja juz sie wziełam za przepisywanie notatek mam tylko 100 str. A4,bo z zeszytu mozemy korzystac no ale... to sa zadania jakiego typu? wytłumacz pojecie ? rozwiaz zadanie ? zcałkuj ? <lol> niemialam całek w LO ! |
|
|
|
|
 |
=Asia=

|
Wysłany: 2008-01-19, 15:50
|
|
|
Ja też nie miałam całek w LO, nawet pochodnych ! Dopiero zajęcvia na matematyce i statystyce umiliły mi matematyczny czas na wydziale i ledwo zaliczyłam ćwiczenia, ale jak widać żyję i nie zapomnę jak zagięłam Ollika podczas spr. mojego testu, dzięki czemu nie pisałam zbója
Czasu jest faktycznie mało, przepisując zeszyt na poprawkę ( u nas zdały 3 osoby za 1 razem na 18 ) uczyłam się od razu i podobno brakło mi 2 punktów do 4
Przepisałam zeszyt od jednej z najlepszych studentek biologii kt. wszystko notowała ... więc to tym bardziej potwierdza moją teorię, że 100% notatek to i tak max ocena = 4.
Były zadania dotyczące katalizatorów z tego co pamiętam, entalpii, entropii, reakcji endo- i egzoergicznych, włókien galwanicznych, konduktometru i zasad termodynamiki i wiele innych ...
Ale nie pamiętam już treści, bo to było rok temu, a tutaj nawet nie mam tego zeszytu, żeby sobie przypomnieć co i jak |
|
|
|
|
 |
borcenor1

|
Wysłany: 2008-01-19, 22:33
|
|
|
egzamin mam 29.01. juz przepisałam ( od wczoraj) jakies 30 str. ! ramie mi odpada ale przynajmniej wiem ze cos mi to moze dac.. boje sie fizyczynej .. mam jeszcze egzam z ekologi ale to juz pikus .. dziekuje Ci za odpowiedz Asiu duzo mi to daje i mam nadzieje ze nie tylko mi jak by ci sie cos przypomnialo to mozesz hmm priv:) ale i tak za wszelkie info dziekuje i pozdrawiam |
|
|
|
|
 |
Wiechu

|
Wysłany: 2008-01-19, 22:55
|
|
|
Ja miałem jeszcze z prof Ceynowa, ale widze, ze zasady pozostaly podobne, mozna korzystac z notatek |
|
_________________ Fan Ole Einara Bjoerndalena, Realu MAdryt i klasycznej muzyki rockowej |
|
|
|
 |
karolinka
|
Wysłany: 2008-01-20, 16:15
|
|
|
| Wiechu, A mógłbyś konkretnie powiedzieć jak to jest z tą chemią ogólną. No już powiedziałeś, że pytania są proste;)-no, ale coś więcej:> . Z tego, co mi wiadomo jest to test - czy na tym teście pojawia się teoria niekiedy? Czy tylko zadania ? |
|
|
|
|
 |
BIGOS
|
Wysłany: 2008-01-23, 00:32
|
|
|
| Haj szukam pomocy i podpoweidzi moze jakis Mam egzaminyz kregowcow i bezkregowcow oraz z chemii ogolnej i analitycznej Pamiętacie jakieś pytania czy egzzminy były łatwe najbardziej zalezy mi na odpowedzi na temat chemii oraz bezkregowcow ktorych najbardzeij sie obawiam bezkregowce mam z Templin a chemie z Żelazkow PROSZE O ODPOWEDŹ POZDRAWIAM |
|
|
|
|
 |
=Asia=

|
Wysłany: 2008-01-23, 08:19
|
|
|
Bardziej obawiałabym się egzaminu z bezkręgowców. Pamiętam, że za 1 razem u nas oblało 25% roku.
Z chemii analitycznej było 32 pytania, w tym 10 zadań. Nie obczaiłam ostatniej strony i myślałam, że są 22 pyt i nie zdałam za 1 razem, ale potem dała Pani podobny test Zresztą na 1 podejściu zdało tylko kilka osób, ale nikt nie odpadł przez chemię analityczną.
6 odpadło przez ćwiczenia z chemii rachunkowej Ale wam tej przyjemności z tego co wiem oszczędzono i jej nie macie |
|
|
|
|
 |
BIGOS
|
Wysłany: 2008-01-23, 12:18
|
|
|
| hmmm no ale cożna chemii ogolnej i analitcznej odleciało z mojej grupy sporo osob i zostala cala 10 lol. Pamietasz mzoe jakies zarysy pytan z bezkregowcow >?? a na chemii to test jest czy trzeba odpowiadac otawarcie? Może cała reszta bez zadan to regułki?? |
|
|
|
|
 |
=Asia=

|
Wysłany: 2008-01-23, 15:43
|
|
|
Wiesz, nie pytaj sie ludzi o szczegółowe pytania. Jak widze takie cos to mnie .... rzuca Ucz się i tyle Był test, ale i pytania do uzupełnienia i do obliczenia
Z bezkręgowców radzę się uczyć poszczególnych układów w aspekcie filogenetycznym, czyli od pierwotniaków do szkarłupni bo pewnie będzie pytanie przekrojowe. Raczej nie liczcie na ściąganie, tym bardziej od sąsiada, bo były 2 rzędy i wszyscy wpisywali się na listę tak, że nie można było swobodnie zmienić sobie grupy itp.
Oczywiście były też 2 zestawy pytań. Osobiście byłam wtedy mocno rozczarowana, bo mój rząd dostał gorsze pytania I tyle. |
|
|
|
|
 |
BIGOS
|
Wysłany: 2008-01-25, 00:17
|
|
|
mam pytanie co bedziesz miec napisane na dyplomie licencjata jak ukonczysz te studia czyli biologia z georafia czy chemia ? Czy one sa lepsze od biologii ogolnej |
|
|
|
|
 |
=Asia=

|
Wysłany: 2008-01-25, 00:23
|
|
|
Odpowiem na to pytanie jeśli wkleisz swojego posta w odpowiedni temat na forum ( Biologia Ogólnie w temacie "Jak oceniacie studia nauczycielskie na BiNoZie ?"
Tam odpowiem |
|
|
|
|
 |
karolinka
|
Wysłany: 2008-02-09, 12:37
|
|
|
Hej. Mam pytanko dotyczące egzaminu z kręgowców . Niektórych już pewie drażnią moje pytania . Konkretnie chodzi mi o systemtykę kręgowców(wspominałam już , że dostaliśmy 14 stron z systematyką). I tak przeglądam te strony, hehe, i się zastanawiam,czy muszę szczególowo opisywać każdy rząd itd? Słyszałam, że w tamtym roku było coś z systemtyką kuraków- to co,trzeba opisać ogólnie rząd i wszytsko, co do tego należy(a więc czubatki itd)? Czy poprostu zrobić systmetykę i ogólnie opisywać wsyztskie układy , jakie ą charakterystyczne(w tym przypadku) dla ptaków? Będę wdzięczna za odpowiedzi;). |
|
|
|
|
 |
BIGOS
|
Wysłany: 2008-02-09, 14:44
|
|
|
PYTANIA Z TEGO ROKU Z ZOOLOGII SYSTEMATYCZNEJ KRĘGOWCÓW :
1. lancetnik pod wzgledem typu i podtypu opisac
2. rodzaje płetw ogonowych scharakteryzowac i wymienic gatunki ryb
3. traszkoształtne scharakteryzowac, polskie gatunki wypisac
4. żółwiokształtwne przystosowanie do życia cały opis
5. krukowate - charakterystyka + gatunki
6. ssaki-cechy wspolne wymienic + napisac gatunki polskich gryzoni
W poprzednich latach był : cały szkielet ryby, karpioksztaltne, uklad pokarmowy
A coś bliżej z zoologii bekręgowców jakieś pytanka ? hehehe |
|
|
|
|
 |
karolinka
|
Wysłany: 2008-02-09, 15:07
|
|
|
O mój Boże, jakie pytania.... Głownie systematyka... Trochę innego rodzaju pytań się spodziewałam...:(zoogii bezkegowców były takie pytania:
1. Układ oddechowy bezkręgowców
2.Charakterystyka zarodizowych
3.Jądro pierwotniaków
4.Typ kłująco-ssący(aparat gębowy)
a z drugiego rzędu mieli na pewno układ krwionośny a restzy nie pamiętam
a o cyzm pisałeś w pytaniu dotyczącym charakterystyki krukowatych:>- wsyztski układy opisywałeś czy kurcze co:P? Ja to się załamałam z deka... |
|
|
|
|
 |
|
|