|
Sesja... |
| Autor |
Wiadomość |
BIGOS
|
Wysłany: 2008-06-23, 15:49
|
|
|
hmmmm no a teraz pytanie o dopytke z chemii organicznej:) Czy ktoś wie cokolwiek na ten temat
[ Dodano: 2008-06-26, 23:06 ]
napisze już na przyszłość. Dopytka jest bardzo przyjemna Pani Dr hab A. Sionkowska jest bardzo przyjemna i tylko trzeba cos umiec. Dopyka polega na poprawieniu błędów w egzaminie oraz ewentualnie zrobieniu zadan których się nie ruszyło
A NAPISZE KTOŚ CHOCIAŻ COS NA TEMAT EGZAMINU Z HISTOLOGII?? |
|
|
|
|
 |
Nepomuk_777
Wydział: WBiNoZ
|
Wysłany: 2008-07-08, 13:42
|
|
|
| Hmm dopytka z chemii organicznej polega na poprawieniu swoich błedów zaś histologia to bardziej skomplikowane. Jeśli masz z profesor Wilczyńska to nastaw sie na długie czekanie bo zwykle Pani profesor nie am czasu. My mieliśmy ustny egzamin i 3 razy bylam odprawiana bo zawsze magistranci byli ważniejsi ale wkońcu jak juz przyszła moja kolej to 3 pytanka typu pęcherz moczowy, jadra < no wiece organy> i mówiło sie wszystko co sie wiedziało. Wiec to tyle na temat histologii. |
|
|
|
|
 |
kormar
|
Wysłany: 2008-09-13, 17:39
|
|
|
Mam pytanko odnośnie egzaminu z kręgów.
Mam zajęcia z Przystalkim i nie wiem na co zwrócić szczególną uwagę i jakie pytania najczęściej sie powtarzają.
Proszę o szybko odpowiedź bo egzamin za parę dni |
|
|
|
|
 |
bebeto19
|
Wysłany: 2008-09-13, 19:35
|
|
|
Witam
mam takie nietuzinkowe pytanie
Ile można mieć warunków na pierwszym roku?
Chodzi mi o studia zaoczne
Z góry dzięki za odp |
|
|
|
|
 |
=Asia=

|
Wysłany: 2008-09-13, 20:15
|
|
|
Ludzie ode mnie z roku mieli po jednym warunku na semestr, nie więcej. Natomiast jedna koleżanka w sem. letnim na 2-gim roku miała ich dwa ...
Myślę, że jest to kwestia dogadania się (obu stron ) i być może nie było by problemu mieć 2 warunki na studiach zaocznych, ale nie ręczę za swoje słowa, bo czasem na UMK jedno się mówi, a co inne robi ... |
|
_________________ http://www.stud.umk.pl/~asiulaa |
|
|
|
 |
Mason
cywilizator śmierci

|
Wysłany: 2008-09-14, 12:08
|
|
|
| kormar napisał/a: | | Mam zajęcia z Przystalkim i nie wiem na co zwrócić szczególną uwagę i jakie pytania najczęściej sie powtarzają. |
najczęściej powtarza się pytanie: "jak się pan nazywa?", tak więc dobrze się z tego przygotuj. i konkretnie, nie lej wody
na ustnym są 3 pytania: o jakiejś rodzinie kręgowców, o narządzie i rozpoznać kość. ja bym poczytał więcej o pęcherzu pławnym. no i przelecieć systematykę, jaka rodzina czym się charakteryzuje. |
|
_________________ Jestem piwowarem domowym
Jedno pivko ne vadi |
|
|
|
 |
kormar
|
Wysłany: 2008-09-16, 18:08
|
|
|
serdeczne dzięki za odpowiedź
[ Dodano: 2008-09-16, 18:12 ]
witam,
jak wygląda i jakiego typu są pytania na poprawce z biofizy?
poprawke mamy ustna
|
|
|
|
|
 |
=Asia=

|
Wysłany: 2008-09-16, 18:39
|
|
|
Pamiętam, że miałam do omówienia drogi przewodzenia ciepła między 2 ciałami (przyda się to potem na ćw. z fizjologii zwierząt ... ) i pamiętam pytanie o ten nieszczęsny splot (?) naczyń krwionośnych u krowy ?! Chłodzący mózg ... coś w ten deseń - to było 3 lata temu, uczyliście się więc zczaicie o co mi chodzi
Reszty pytań już nie pamiętam |
|
|
|
|
 |
kormar
|
Wysłany: 2008-09-16, 18:42
|
|
|
a czy to prawda że są pytania typu: dlaczego niebo jest niebieskie? |
|
|
|
|
 |
=Asia=

|
Wysłany: 2008-09-16, 18:50
|
|
|
Z takim czymś się nie spotkałam ,ale przez długi czas w internecie odpowiedź na to pytanie była reklamą do odwiedzenia google Rządzi się to prawami fyzki, uważam, żeby na wszelki wypadek nauczyć się też tego, jak powstaje tęcza i do czego służy akcelerator cząsteczek LHC ^^
|
|
|
|
|
 |
BIGOS
|
Wysłany: 2008-09-16, 19:46
|
|
|
na poprawce spodziewaj sie pytan z egzminu tylko bardziej szczegolowo, pytanie o drogi wymiany ciepla pomiedzy wnetrzem ciala a jego powierzchnia, jak przechodzi promien swietlny przez oko jaka energia zmienia sie przy widzeniu co ja powoduje , przejscie swiatla przez pryzmat,wyjasnic interferencje, oraz transport aktywny i bierny przez blony komorkowe
[ Dodano: 2008-09-16, 19:48 ]
a i podbno bywalo pytanie co przezyje dluzej na pustyni mrówka czy słoń heh.
POWODZENIA |
|
|
|
|
 |
kormar
|
Wysłany: 2009-01-25, 12:37
|
|
|
| na co zwróci uwagę ucząc sie na egzmin z organcznej? |
|
|
|
|
 |
BIGOS
|
Wysłany: 2009-01-25, 13:28
|
|
|
Jezeli egzam masz z Panią Sionkowska to super
Trzeba zwrocic uwage na to co na wykładach Pani Sionkowska mówila - ze to moze pojawić się na egzmainie i podawala przykladowe pytanie.
Występują zadania do obliczenia wzoru zwiazku, potem rownie redox co było na wykladzie, nastepnie powstawanie np benzen-chlorobenzen-chlorometylobenzen, kondensacja aldolowa, cukry podac wzor asymetryczne wegle....uszeregowac np wg kwasowosci , jak odroznic nasycone od nienasyconych - wszsytko to co na wykladach a na co trzeba bylo zwrocic uwage. |
|
|
|
|
 |
kormar
|
Wysłany: 2009-01-25, 23:17
|
|
|
| wielkie dzięki BIGOS za podpowiedź a podzieli sie ktoś moze info na temat kolokwium z chemi fizycznej? albo pytanimi z kolokwium osttniego z mikro z prof. Różyckim? z góry dzieki |
|
|
|
|
 |
Saiuri
|
Wysłany: 2009-01-31, 12:30
|
|
|