|
Gradistat |
| Autor |
Wiadomość |
kincho2
|
Wysłany: 2010-02-02, 22:34 Gradistat
|
|
|
Witam!
Na stronie Pracowni Sedymentologii i Paleoekologii IG UMK znalazłem bardzo ciekawy program a mianowicie gradistat. Chciałbym się zapytać czy ktoś ma może jakąś instrukcję do niego, albo pomógłby mi go zrozumieć? Próbowałem wpisywać do niego różne wartości uzyskane na sitach, ale przy obliczaniu wyskakują mi błędy:(. Nie jestem studentem UMK i nigdy nie miałem z tym programem do czynienia |
|
|
|
|
 |
marcinz
|
Wysłany: 2010-02-06, 21:52
|
|
|
WItaj.
Aby używać Gradistat musisz mieć dane o uziarnieniu z odpowiednich sit w formie procentowej. Najlepiej jak byś się umówił na spotkanie to mogę pokazać jak używać Tego programu, bo muszę wykorzystać go do pracy MGR |
|
|
|
|
 |
kincho2
|
Wysłany: 2010-02-07, 15:27
|
|
|
Hej.
Ostatnio trochę się nim bawiłem i błędy już nie wyskakują. Pewnie coś źle wpisywałem. Póki co wpisywałem przykładowe wartości, bo jeszcze nie przesiewałem próbek. Rozumiem więc że mam wpisywać wartości procentowe a nie w gramach? Ja też właśnie chcę wykorzystać Gradistat do pracy mgr. Wydaje się przyjemniejszy niż np. Josek SED którego nas uczyli. Jestem ze Słupska i spotkanie raczej mi niezbyt pasuje:(. |
|
|
|
|
 |
marcinz
|
Wysłany: 2010-03-05, 18:53
|
|
|
| Jak masz konkretne pytania do napisz mi na privie odpowiem na nie jak potrafię a jak co skontaktuje się z autorem tego programu |
|
|
|
|
 |
|
|