UMK Community - Forum Studentów UMK Strona Główna

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: imerr
2008-04-24, 14:39
Juwenalia 2006
Autor Wiadomość
everyman 

Wydział: WNEiZ
Wysłany: 2006-04-02, 22:25   

LVX: to daj przykład, bo jestem ciekawy... dla mnie kult, pidżama itp to właśnie rock... i to ten najlepszy (z polskich zespołów)

LVX

Wysłany: 2006-04-02, 22:41   

ostatnimi czasy walkuje bez przerwy najnowsza plytke stonersow z Corruption...tu nie chodzi o to zebysmy teraz sobie udowadniali ze ci sa bardziej a ci mniej rockowa grupa...piszac posta o Kulcie itd chcialem zwrocic uwage na to ze nie wszyscy sie zachwycaja tymi wykonawcami, rockowych kapel jest jak mrowkow ;) pax panowie :) i tak zapewne beda Kulty, Dzemy itp. ;) wiec bede sie musial przy nich jakos bawic. dobrej nocy zycze...

niagara 

Wydział: WF
Wysłany: 2006-04-02, 23:13   

nie no serio...mój gust muzyczny też odbiega zasadniczo od standardów,ale na serio jestem za KULTEM zdecydowanie (nawet jeśli się będą rozgrzewać godzinę )...
i gdyby zawitali w tym roku do T. na juwenalia byłabym całkowicie usatysfakcjonowana..

A kiedy będzie znany dokładny rozkład jazdy juwenaliów...tak przypuszczalnie..ktoś wie ?
(wiem, że do maja jeszcze miesiąc...ale to w sumie tylko miesiąc :) )

Alek 
e^{\pi i}+1=0

Wydział: WMiI
Wysłany: 2006-04-02, 23:40   

LVX, rozbawil mnie z Kultem.
jesli uwazasz ze Kult nie jest rockowy (zapewne popowy, cos na styl IwanoDelfinowy), to chyba cos ze mna nie tak. :/ Oczywiscie chodzi mi o 'stary' Kult.
Dzem srednio znosze, ale takim traktowaniem takich zespolow pewnie sie juz wielu osobom naraziles ;)
Osobiscie nie lubie przekomarzania sie kto jest 'bardziej rockowy' a wydaje mi sie ze chcesz wywolac tu taka mala wojne na ten temat.
btw, watpie zeby na juwenalia sciagnieto Vadera lub Behemotha :>

Grono

LVX

Wysłany: 2006-04-03, 09:31   

o popie nic nie wspomnialem, nie chce wywolac zadnej "wojny" ... napisalem zebysmy juz dali spokoj tej kwestii bo i tak raczej nie dojdziemy do porozumienia :/ co do Vadera i Behemotha - takiej muzyki tez slucham, oni tez sa czescia rockandrolla, tylko moze troche specyficzna czescia :) na szczescie te zespoly nie musza budowac swojej pozycji na Juwenaliach i tego typu imprezach...powtorze sie na zakonczenie - zamknijmy te kwestie, ok?

maniek 

Wydział: WFAiIS
Wysłany: 2006-04-03, 16:57   

LVW to zes teraz bombe zaj... z tym kultem pidzama strachami etc. musisz niestety poniesc teraz tego konsekwencje :-)
a co do kultu, to wole jednak zeby nie wpadali na juwe. czemu? bo jesli ktos ma ochote to sobie pojdzie w pazdzierniku do odnowy, ja to praktykuje juz od okolo 5 lat i dobrze sie z tym czuje.
co do juwenaliow to mam tylko jedno zyczenie, zeby nie odbywaly sie na bulwarze, bo to nie ten klimat co w miasteczku - poza tym pelno gitow... i daleko do domu ;)
co do muzyki, to faktycznie, duza scena powinna byc "alternatywna" a mala "klubowa" czy jakto tam najogolniej okreslic...

Alek 
e^{\pi i}+1=0

Wysłany: 2006-04-03, 17:19   

maniek, ja tam mam blisko z bulwarow do miasteczka Centrum i wole zeby bylo na bulwarach niz na Bielanach...
LVX, jesli wczesniej odmowiles Kultowi tego ze reprezentuja rockowa muzyke to okresl jaka muzyke Kult gra wg Ciebie.

Grono

LVX

Wysłany: 2006-04-03, 19:39   

jak widze zostalem wywolany do tablicy :) przyznaje, ze nie umiem jednoznacznie okreslic jak to to sie nazywa, wiem ze to nie jest r'n'r w swojej najczystszej postaci - brak jest rockowej motoryki i takiego feelingu. to jest takie granie zeby sobie pograc, pofilozofowac troche (chyba temu maja sluzyc teksty)...mnie w kazdym razie brakuje w tym mocy, agresji, porzadnego ***** z reki w struny.tyle

khird

Wydział: WNH
Wysłany: 2006-04-04, 00:17   

Hey będzie.

na hey.art.pl znalazłem info.

[ Dodano: 2006-04-04, 01:29 ]
i Hurt :/

Alek 
e^{\pi i}+1=0

Wysłany: 2006-04-04, 01:45   

sprawdzilem informacje khird'a i... rzeczywiscie 13 maja o 24.00 ma byc na Juwenaliach Hey, ale... byla tez inna informacja:
'Z powodu ptasiej grypy Juwenalia zostały przeniesione z nad Wisły na Stadion Żużlowy "Apator" ' :shock: :!:
czy ktos o tym wczesniej z was wiedzial :?:
to ja juz wole na Bielanach... :-?

Hurt rzeczywiscie tez ma byc 13.05, ale tego dnia tez ma byc Pogodno :o

tak przy okazji...: czemu informacje jakie zespoly maja byc na juwenaliach sa tak skrzetnie ukrywane?

Grono

smbear 

Wysłany: 2006-04-04, 15:52   

Na stronie Kultu niestety nie ma wymienionego koncertu na Juwenaliach w Toruniu. A raczej już jest za późno, żeby to załatwić.

A propos Apatora, to czy ktoś mógłby potwierdzić/zaprzeczyć (wolałbym to drugie) tą informację? Już chyba wolałbym, żeby to było na Bulwarze...

Bruce 

Wydział: WNH
Wysłany: 2006-04-04, 15:53   

Cytat:
Miejscem juwenaliów, podobnie jak w Krakowie, stanie się jeden z toruńskich obiektów sportowych

Imprezę zaplanowano na 11-13 maja. W związku z ptasią grypą nie odbędzie się ona jednak tak, jak w ostatnich latach na nadwiślańskim bulwarze. Wybór padł na stadion żużlowy KS Toruń. - Na plus przemawia to, że na juwenalia będą mieli wstęp jedynie studenci - twierdzi Paweł Matlakiewicz, przewodniczący samorządu studenckiego UMK. Nie wiadomo jednak, czy będą oni chcieli przyjść w takie miejsce

Żródło: Nowości

Wyżej tekst z Nowości z dnia 1 kwietnia. Chciałem go wkleić wcześniej ale obawiałem się, że to żart... ale niestety w dzisiejszym numerze jest potwierdzenie tej wiadomości :/

everyman 

Wydział: WNEiZ
Wysłany: 2006-04-05, 10:13   

:shock: właśnie dotarła do mnie ta "plotka"... wchodzę tutaj, żeby się pytać i widzę, że to prawda :(
z jednej strony może być to ciekawe rozwiązanie, a z drugiej całkowity niewypał jeśli ludzie nie przyjdą na stadion, tylko urządzą sobie swoje juwenalia...
a wy planujecie iść na stadion?

bachus81 

Wysłany: 2006-04-05, 11:14   

Bruce napisał/a:
Cytat:
Miejscem juwenaliów, podobnie jak w Krakowie, stanie się jeden z toruńskich obiektów sportowych

Imprezę zaplanowano na 11-13 maja. W związku z ptasią grypą nie odbędzie się ona jednak tak, jak w ostatnich latach na nadwiślańskim bulwarze. Wybór padł na stadion żużlowy KS Toruń. - Na plus przemawia to, że na juwenalia będą mieli wstęp jedynie studenci - twierdzi Paweł Matlakiewicz, przewodniczący samorządu studenckiego UMK. Nie wiadomo jednak, czy będą oni chcieli przyjść w takie miejsce

Żródło: Nowości

Wyżej tekst z Nowości z dnia 1 kwietnia. Chciałem go wkleić wcześniej ale obawiałem się, że to żart... ale niestety w dzisiejszym numerze jest potwierdzenie tej wiadomości :/

to może nie wypalić, wokół stadionu jest mało pubów hehe

co do kultu to prawdą jest, zę Kult przed koncertem "rozgrzewa się" vel "stroi instrumenty" aż przez 2 godziny :?:

asd

Wysłany: 2006-04-05, 11:20   

to moze byc naprawde dobry pomysł tego jeszcze nie było... i tak nic nie stracimy bo juwe na bulwarze było tragiczne ze względu na miejsce. a pozatym coraz bliżej bielan. byłem kilka razy na stadionowych koncertach i atmosfera jest na prawde gorąca. a jesli się postaramy to moze nawet niezła impra z tego wyjsc byle pogoda musi byc fajna. pozdro

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi