Przesunięty przez: imerr 2008-04-24, 14:39 |
Juwenalia 2006 |
| Autor |
Wiadomość |
everyman

Wydział: WNEiZ
|
Wysłany: 2006-04-02, 22:25
|
|
|
| LVX: to daj przykład, bo jestem ciekawy... dla mnie kult, pidżama itp to właśnie rock... i to ten najlepszy (z polskich zespołów) |
|
_________________ tgf.art.pl |
|
|
|
 |
LVX

|
Wysłany: 2006-04-02, 22:41
|
|
|
ostatnimi czasy walkuje bez przerwy najnowsza plytke stonersow z Corruption...tu nie chodzi o to zebysmy teraz sobie udowadniali ze ci sa bardziej a ci mniej rockowa grupa...piszac posta o Kulcie itd chcialem zwrocic uwage na to ze nie wszyscy sie zachwycaja tymi wykonawcami, rockowych kapel jest jak mrowkow pax panowie i tak zapewne beda Kulty, Dzemy itp. wiec bede sie musial przy nich jakos bawic. dobrej nocy zycze... |
|
|
|
|
 |
niagara

Wydział: WF
|
Wysłany: 2006-04-02, 23:13
|
|
|
nie no serio...mój gust muzyczny też odbiega zasadniczo od standardów,ale na serio jestem za KULTEM zdecydowanie (nawet jeśli się będą rozgrzewać godzinę )...
i gdyby zawitali w tym roku do T. na juwenalia byłabym całkowicie usatysfakcjonowana..
A kiedy będzie znany dokładny rozkład jazdy juwenaliów...tak przypuszczalnie..ktoś wie ?
(wiem, że do maja jeszcze miesiąc...ale to w sumie tylko miesiąc ) |
|
|
|
|
 |
Alek
e^{\pi i}+1=0

Wydział: WMiI
|
Wysłany: 2006-04-02, 23:40
|
|
|
LVX, rozbawil mnie z Kultem.
jesli uwazasz ze Kult nie jest rockowy (zapewne popowy, cos na styl IwanoDelfinowy), to chyba cos ze mna nie tak. Oczywiscie chodzi mi o 'stary' Kult.
Dzem srednio znosze, ale takim traktowaniem takich zespolow pewnie sie juz wielu osobom naraziles
Osobiscie nie lubie przekomarzania sie kto jest 'bardziej rockowy' a wydaje mi sie ze chcesz wywolac tu taka mala wojne na ten temat.
btw, watpie zeby na juwenalia sciagnieto Vadera lub Behemotha |
|
_________________ You always see what Your eyes want to see
http://alek666.googlepages.com/baner.gif |
|
|
|
 |
LVX

|
Wysłany: 2006-04-03, 09:31
|
|
|
o popie nic nie wspomnialem, nie chce wywolac zadnej "wojny" ... napisalem zebysmy juz dali spokoj tej kwestii bo i tak raczej nie dojdziemy do porozumienia co do Vadera i Behemotha - takiej muzyki tez slucham, oni tez sa czescia rockandrolla, tylko moze troche specyficzna czescia na szczescie te zespoly nie musza budowac swojej pozycji na Juwenaliach i tego typu imprezach...powtorze sie na zakonczenie - zamknijmy te kwestie, ok? |
|
|
|
|
 |
maniek
Wydział: WFAiIS
|
Wysłany: 2006-04-03, 16:57
|
|
|
LVW to zes teraz bombe zaj... z tym kultem pidzama strachami etc. musisz niestety poniesc teraz tego konsekwencje :-)
a co do kultu, to wole jednak zeby nie wpadali na juwe. czemu? bo jesli ktos ma ochote to sobie pojdzie w pazdzierniku do odnowy, ja to praktykuje juz od okolo 5 lat i dobrze sie z tym czuje.
co do juwenaliow to mam tylko jedno zyczenie, zeby nie odbywaly sie na bulwarze, bo to nie ten klimat co w miasteczku - poza tym pelno gitow... i daleko do domu
co do muzyki, to faktycznie, duza scena powinna byc "alternatywna" a mala "klubowa" czy jakto tam najogolniej okreslic... |
|
|
|
|
 |
Alek
e^{\pi i}+1=0

|
Wysłany: 2006-04-03, 17:19
|
|
|
maniek, ja tam mam blisko z bulwarow do miasteczka Centrum i wole zeby bylo na bulwarach niz na Bielanach...
LVX, jesli wczesniej odmowiles Kultowi tego ze reprezentuja rockowa muzyke to okresl jaka muzyke Kult gra wg Ciebie. |
|
|
|
|
 |
LVX

|
Wysłany: 2006-04-03, 19:39
|
|
|
jak widze zostalem wywolany do tablicy przyznaje, ze nie umiem jednoznacznie okreslic jak to to sie nazywa, wiem ze to nie jest r'n'r w swojej najczystszej postaci - brak jest rockowej motoryki i takiego feelingu. to jest takie granie zeby sobie pograc, pofilozofowac troche (chyba temu maja sluzyc teksty)...mnie w kazdym razie brakuje w tym mocy, agresji, porzadnego ***** z reki w struny.tyle |
|
|
|
|
 |
khird
Wydział: WNH
|
Wysłany: 2006-04-04, 00:17
|
|
|
Hey będzie.
na hey.art.pl znalazłem info.
[ Dodano: 2006-04-04, 01:29 ]
i Hurt |
|
|
|
|
 |
Alek
e^{\pi i}+1=0

|
Wysłany: 2006-04-04, 01:45
|
|
|
sprawdzilem informacje khird'a i... rzeczywiscie 13 maja o 24.00 ma byc na Juwenaliach Hey, ale... byla tez inna informacja:
'Z powodu ptasiej grypy Juwenalia zostały przeniesione z nad Wisły na Stadion Żużlowy "Apator" ' :shock:
czy ktos o tym wczesniej z was wiedzial
to ja juz wole na Bielanach... :-?
Hurt rzeczywiscie tez ma byc 13.05, ale tego dnia tez ma byc Pogodno :o
tak przy okazji...: czemu informacje jakie zespoly maja byc na juwenaliach sa tak skrzetnie ukrywane? |
|
|
|
|
 |
smbear
|
Wysłany: 2006-04-04, 15:52
|
|
|
Na stronie Kultu niestety nie ma wymienionego koncertu na Juwenaliach w Toruniu. A raczej już jest za późno, żeby to załatwić.
A propos Apatora, to czy ktoś mógłby potwierdzić/zaprzeczyć (wolałbym to drugie) tą informację? Już chyba wolałbym, żeby to było na Bulwarze... |
|
|
|
|
 |
Bruce

Wydział: WNH
|
Wysłany: 2006-04-04, 15:53
|
|
|
| Cytat: | Miejscem juwenaliów, podobnie jak w Krakowie, stanie się jeden z toruńskich obiektów sportowych
Imprezę zaplanowano na 11-13 maja. W związku z ptasią grypą nie odbędzie się ona jednak tak, jak w ostatnich latach na nadwiślańskim bulwarze. Wybór padł na stadion żużlowy KS Toruń. - Na plus przemawia to, że na juwenalia będą mieli wstęp jedynie studenci - twierdzi Paweł Matlakiewicz, przewodniczący samorządu studenckiego UMK. Nie wiadomo jednak, czy będą oni chcieli przyjść w takie miejsce |
Żródło: Nowości
Wyżej tekst z Nowości z dnia 1 kwietnia. Chciałem go wkleić wcześniej ale obawiałem się, że to żart... ale niestety w dzisiejszym numerze jest potwierdzenie tej wiadomości |
|
|
|
|
 |
everyman

Wydział: WNEiZ
|
Wysłany: 2006-04-05, 10:13
|
|
|
:shock: właśnie dotarła do mnie ta "plotka"... wchodzę tutaj, żeby się pytać i widzę, że to prawda
z jednej strony może być to ciekawe rozwiązanie, a z drugiej całkowity niewypał jeśli ludzie nie przyjdą na stadion, tylko urządzą sobie swoje juwenalia...
a wy planujecie iść na stadion? |
|
_________________ tgf.art.pl |
|
|
|
 |
bachus81
|
Wysłany: 2006-04-05, 11:14
|
|
|
| Bruce napisał/a: | | Cytat: | Miejscem juwenaliów, podobnie jak w Krakowie, stanie się jeden z toruńskich obiektów sportowych
Imprezę zaplanowano na 11-13 maja. W związku z ptasią grypą nie odbędzie się ona jednak tak, jak w ostatnich latach na nadwiślańskim bulwarze. Wybór padł na stadion żużlowy KS Toruń. - Na plus przemawia to, że na juwenalia będą mieli wstęp jedynie studenci - twierdzi Paweł Matlakiewicz, przewodniczący samorządu studenckiego UMK. Nie wiadomo jednak, czy będą oni chcieli przyjść w takie miejsce |
Żródło: Nowości
Wyżej tekst z Nowości z dnia 1 kwietnia. Chciałem go wkleić wcześniej ale obawiałem się, że to żart... ale niestety w dzisiejszym numerze jest potwierdzenie tej wiadomości |
to może nie wypalić, wokół stadionu jest mało pubów hehe
co do kultu to prawdą jest, zę Kult przed koncertem "rozgrzewa się" vel "stroi instrumenty" aż przez 2 godziny |
|
|
|
|
 |
asd
|
Wysłany: 2006-04-05, 11:20
|
|
|
| to moze byc naprawde dobry pomysł tego jeszcze nie było... i tak nic nie stracimy bo juwe na bulwarze było tragiczne ze względu na miejsce. a pozatym coraz bliżej bielan. byłem kilka razy na stadionowych koncertach i atmosfera jest na prawde gorąca. a jesli się postaramy to moze nawet niezła impra z tego wyjsc byle pogoda musi byc fajna. pozdro |
|
|
|
|
 |
|
|