|
Ochrona na Juwenaliach 2009 |
| Autor |
Wiadomość |
PIES
|
Wysłany: 2009-05-19, 22:26 Ochrona na Juwenaliach 2009
|
|
|
| Zauważyłem, że na forum wszyscy mają negatywne zdanie co do ochrony. Nie wiem co was do tego skłania. Myślicie stereotypami. Ja jestem bardzo zadowolony z pracy ochroniarzy. Jakie jest wasze zdanie? |
|
|
|
|
 |
Ikarus_Meister
archivista !

Wydział: WNH
|
Wysłany: 2009-05-19, 23:11
|
|
|
| Nie wiem, z pracy których ochroniarzy jesteś zadowolony, bo chyba nie z tych pracujących na juwe. Szpanujące dziadki na bramce przez pierwsze godziny, potem wpuszczające wszystko co się rusza ? Mnie osobiście to skłania do negatywnej oceny, nie wiem jak inni. |
|
_________________ "Polacy są zbyt inteligentni jak na swoją szerokość geograficzną" (C) Jarosław Iwaszkiewicz
http://www.lastfm.pl/user/Ikarus_Meister |
|
|
|
 |
ania kaczmarek
|
Wysłany: 2009-05-19, 23:29
|
|
|
JAK NAJGORSZE. NIEKOMPETENTNI, BEZREFLEKSYJNI, ORYDYNARNI
[ Komentarz dodany przez: Bushmenka: 2009-05-19, 23:38 ]
O moich (i moich znajomych z roku) przejściach z tymi panami pisałam wyżej. Dlatego nie mam zamiaru nikomu tu kadzić. tak sie składa, że brzydzę się kłamstwem. Jeśli się to komuś nie podoba, trudno. Przeżyję. opinie o ochronie podtrzymuję. Na szczęście nie jestem odosobniona. Wielki litery sygnalizuję emocje, a jestem wkurzona. |
|
|
|
|
 |
pushka
absurdité
|
Wysłany: 2009-05-20, 08:33
|
|
|
troszku obiektywizmu się chyba przyda. fakt, ochrona nie wykonywała swych zadań tak jak powinna, zwłaszcza w czwartek. i nie uważam, by pan po 50tce [with all respect] mógł zaradzić coś, gdy leją się studenci, albo gdyby mi ktoś coś zrobił i uciekał, to pan by pewnie po 100 metrach padł.
ale! jak już się w sobotę pojawiłam na indios bravos ochroniarze nie dość, że ładnie kontrolowali przepływ ludzi, to jeszcze sprawdzali tak jak powinni! i za to należy się pochwała i tak być powinno. do tego zostali zatrudnieni. a że nie chcieli Ciebie Aniu gdzies wpuścić, to nie oznacza, że zasłużyli na capsa
cheers!
[ Komentarz dodany przez: Bushmenka: 2009-05-20, 08:42 ]
caps jest ode mnie, postów nie piszemy po prostu wersalikami. vide regulamin i 'krzyk' |
|
_________________ fuck the system we'll survive. |
|
|
|
 |
voyt
ex-atavus ;)

Wydział: WNEiZ
|
Wysłany: 2009-05-20, 11:38
|
|
|
sam osobiscie widzialem "ochroniarzy" ktorzy spacerowali popijajac pifko w piatek i ciekawie przygladajacych sie wymiotujacej na chodnik gimnazjalistce ("na oko") a na pewno nie dalej niz wczesne liceum... wszystkiemu towarzyszyl gwar maluchow biegajacych miedzy nogami (podstawowka 1-4 "na oko") takze przykro mi, ale ochrona dzialala bardzo "wybiorczo"... |
|
|
|
|
 |
pushka
absurdité
|
Wysłany: 2009-05-20, 12:37
|
|
|
echhh... tudzież ehhhhh...
| Cytat: | | JAK NAJGORSZE. NIEKOMPETENTNI, BEZREFLEKSYJNI, ORYDYNARNI |
to jest caps. to napisała Ania, tak? więc mój komentarz odnosił się do Ani, że mimo wszystko nie zasłuzyli panowie z ochrony na capsa. bo jak wspomniałam, w sobotę sie trzymali dzielnie. czyli ktoś musiał zareagować na ich zachowanie w poprzednim dniu. generalnie - samorząd juz wie, że nie ma co ich zapraszać do współpracy na przyszły rok.
cheers! |
|
_________________ fuck the system we'll survive. |
|
|
|
 |
Temelin
advocatus diaboli

Wydział: WPiA
|
Wysłany: 2009-05-20, 17:50
|
|
|
Napiszę to jeszcze raz, choć ubolewam że PIES nie wczytał się w temat o Juwe, tam ma wszystko napisane.
Poza totalnym sianiem zamieszania totalna bierność w sprawach, do których została powołana "ochrona". Odmowa udzielenia pomocy w ujęciu sprawcy pobicia. Trzeba było samodzielnie kolesia doprowadzić do policjantów, zaś rannego do ratowników. |
|
_________________ Panie, pobłogosław ten Święty Granat Ręczny z Antiochii który mocą Twoją, rozrywa wrogów Twoich na kawałki w Twoim Miłosierdziu.
www.temelin.pixxmedia.pl |
|
|
|
 |
Imperiall

|
Wysłany: 2009-05-20, 17:57
|
|
|
pobicia? |
|
|
|
|
 |
Temelin
advocatus diaboli

|
Wysłany: 2009-05-20, 18:19
|
|
|
Używam uproszczenia na potrzeby nie-prawników |
|
_________________ Panie, pobłogosław ten Święty Granat Ręczny z Antiochii który mocą Twoją, rozrywa wrogów Twoich na kawałki w Twoim Miłosierdziu.
|
|
|
 |
PIES
|
Wysłany: 2009-05-20, 20:54
|
|
|
| Jakiego pobicia? W jaki dzień kogoś pobili? I na pewno działo się to już poza terenem juwe. |
|
|
|
|
 |
kuzyn z Płocka

Wydział: WBiNoZ
|
Wysłany: 2009-05-20, 21:02
|
|
|
| Jak w kawale o radiu Erewań. Nie pobili, tylko pogonili, nie studenta, ale temperamentną emerytkę, co przyszła protestować przeciw zakłóceniu spoczynku nocnego, nie tylko nie byli bierni, ale wezwali dwa (!) radiowozy typu Fiat Panda. No i ten krzyk z namiociku organizatorów: ratunkuuuuuuuuuu! Bezcenne! |
|
|
|
|
 |
pulikutka

|
Wysłany: 2009-05-20, 21:21
|
|
|
hihihihi ratunkuuuuuuuu, ratunkuuuuuuuuu Niemcy mnie biją! hihihihi |
|
_________________ Niczego nie żałuj |
|
|
|
 |
Temelin
advocatus diaboli

|
Wysłany: 2009-05-20, 21:55
|
|
|
| Cytat: | | Jakiego pobicia? W jaki dzień kogoś pobili? I na pewno działo się to już poza terenem juwe. |
W sobotę. Miało to miejsce koło biblioteki głównej, na terenie patrolowanym przez ochronę. Dwa kilkuosobowe patrole przechodzące obok kolejno odmówiły jakiegokolwiek zainteresowania się sprawą bez podania przyczyny. Orientacyjnie i też wiele niechętnie wskazali tylko prawdopodobne miejsce postoju policjantów. Co ciekawe, wobec ludzi kopiących puszki czy butelki w tejże okolicy ochrona była mniej bezradna i chętnie zwracała uwagę, tutaj jednak wymagało to od nich większego zaangażowania.
W każdym razie przyjmujący zgłoszenie i zeznania policjant był bardzo oburzony taką postawą ochroniarzy i doradzał nawet podjęcie środków przeciw tej firmie.
Nawet stojąc na bramkach ochrona nie przeszkadzała momentami we wnoszeniu szkła, noży i spokojnie można było tam o pewnych porach przemycić nawet bombę -nikt by się nie przejął.
PIES po twoich wypowiedziach, działalności na forum i nicku bardzo mam wrażenie, że jesteś jakoś z tą firmą powiązany. Jeśli tak jest, daj sobie spokój, bo i tak ludzie swoje przeżyli i wspomnienia mają.
Jeśli zaś nie jesteś z firmy, to mam wrażenie że byliśmy na dwóch różnych imprezach. Jak widzisz na forum jest bardzo dużo negatywnych opinii, więc problem był bardzo widoczny i nie wiem jak można mówić, że było OK. |
|
| Ostatnio zmieniony przez Temelin 2009-05-21, 02:17, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
kuzyn z Płocka

Wydział: WBiNoZ
|
Wysłany: 2009-05-21, 00:52
|
|
|
"W każdym razie przyjmujący zgłoszenie i zeznania policjant był bardzo oburzony taką postawą ochroniarzy i doradzał nawet podjęcie środków przeciw tej firmie. "
No to trzeba było podjąc te kroki. Pamiętasz nazwisko policjanta, jego numer służbowy? Spisaliscie dane ochroniarz odmawiajacych pomocy. Bo jesli nie, to czarna d...możesz sobie powspominać z kolegami z wojska. Ich słowo przeciw Waszym. |
|
|
|
|
 |
Temelin
advocatus diaboli

|
Wysłany: 2009-05-21, 02:11
|
|
|
Spokojnie, sprawa przeciwko temu dresowi już leży w prokuraturze. Nazwisko policjanta jest niepotrzebne, a nawet gdyby było potrzebne, jest w protokole
Już pisałem o tym w temacie o Juwenaliach (polecam lekturkę, nie trzeba będzie dublować tematów) - kiedy z jednej strony masz pijanego dresa, którego chcesz doprowadzić do policji a z drugiej krwawiącego z całej twarzy kolegę (poszły okulary) nie bawisz się w spisywanie nazwisk kolejno spotykanych ochroniarzy Kolega raczej nie ma zamiaru jeszcze skarżyć się na firmę ochroniarską do organizatora, gdyż jak to ujęli przedstawiciele samorządu, Samorząd swoje zastrzeżenia ma i umieści w specjalnym sprawozdaniu i tej ochronie raczej podziękuje. Cel osiągnięty jednym słowem.
PIES jeśli jesteś zainteresowany obszernym komentarzem na temat ochrony to odsyłam do wątku Juwenalia 2009, zaczyna się pisanie o ochronie mniej-więcej od strony nr. 24, skończyć można gdzieś na stronie nr.30
Zanim zaczniesz dalej podnosić ten temat polecam zapoznać się z tymi postami, poznasz odpowiedź co jest przeciw ochronie i nie będziesz zmuszał wszystkich do pisania po raz drugi/trzeci tego samego. Ode mnie w kwestii "ochrony" to wszystko, napisałem na tym forum na ten temat aż nadto, wystarczy poszukać. |
|
|
|
|
 |
|
|