UMK Community - Forum Studentów UMK Strona Główna

Poprzedni temat :: Następny temat
Miss UMK 2010 roku
Autor Wiadomość
greyman 

Wydział: WPiA
Wysłany: 2010-01-22, 13:15   Miss UMK 2010 roku

Po raz kolejny przygotowujemy pełen niespodzianek i nowości konkurs Miss UMK. Chętne do udziału studentki zapraszamy do odwiedzenia strony www.miss.umk.pl , gdzie znajduje się prosty formularz zgłoszeniowy. Na zgłoszenia czekamy do 27 stycznia.

_Anka_

Ostrzeżeń:
 2/4/5
Wysłany: 2010-01-31, 21:59   

I po co to? Czy samorząd nie może pójść po rozum do głowy? Z roku na rok sprzeciw wobec urządzaniu tego targu bydlęcego jest coraz większy.

Samorząd ma chyba muchy w nosie, bo pomimo tego, że mają taki obowiązek by udzielać informacji nie odpowiadają na maile osób oburzonych organizacją tego bezsensownego eventu.

JaSiu 
Miasta Wykrzyknik

Wydział: WH
Wysłany: 2010-01-31, 22:50   

Jest popyt, to też jest podaż. Nikt tych dziewczyn do wzięcia udziału w tym konkursie nie zmusza, tak samo nikt nie zmusza widzów by przychodzili, a sponsorów by sponsorowali. Przecież droga _Anko_ nie jesteś zobowiązana, by w tym uczestniczyć, a co więcej, ten sprzeciw, który narasta, może się obrócić w jakąś pokojową demonstrację przed tymże wydarzeniem. Do czego w imieniu wolności słowa zachęcam.

Jeśli ktokolwiek, kobieta, czy mężczyzna zgadza się na uprzedmiotowienie swojej osoby (co malowniczo nazwałaś "targiem bydlęcym") to nie można mu tego zakazać.

Grono

_Anka_

Ostrzeżeń:
 2/4/5
Wysłany: 2010-02-01, 12:46   

Ale uczelnia jako jednostka dydaktyczno-badawcza organizujący wybory miss? I co rektor przyjdzie i będzie gratulował roznegliżowanej idiotce wystawionej na publiczny osąd? Gdyby większość z tych dziewczyn usłyszała komentarze z widowni albo jury więcej w zyciu by do takiego konkursu nie stanęła.

Nie protestuję wobec samego zjawiska, jakkolwiek jest szpetne. Nie podoba mi się degrengolada naszego uniwersytetu. Jeszcze trochę i będziemy mieli eventy w stylu: Pimp my room, Extreme faculty makover albo Nianiu na pomoc, mam lacza z ekonomii!

Alek 
e^{\pi i}+1=0

Wydział: WMiI
Wysłany: 2010-02-01, 15:42   

wyluzuj. nikt nie przymusza do startowania w miskach, do uczestniczenia w tej imprezie, do ogladania tych lasek na stronce czy gdziekolwiek.
niektore laski maja potrzebe dowartosciowania sie na tle innych i ok. zabronisz?
inne maja skrzywienie do wykazywania sie na forum jakie to one otwarte na facetow i w jakich to kombinacjach one to robily. polecam: >>swinging na UMK<<
jeszcze inne moga lubic np. bardziej rajstopy niz ponczochy - tez taki temat jest - i wychwalac zalety tych pierwszych. co ludz, to inne zdanie. nie podoba sie to napisz, zrob happening, prostest, whatever. Twoje zdanie liczy sie tak samo jak innej laski ;P

Grono

Wiechu 

Wydział: WBiNoZ
Ostrzeżeń:
 1/4/5
Wysłany: 2010-02-01, 15:45   

Aniu, nie ma sensu się denerwować ;) Ty byś nie wzięła w tym udziału, ja też bym nie wystartował w wyborach mistera, nawet gdybym był nie wiadomo jak przystojny, ale są osoby, którym sprawia to radość i traktują to jako przygodę. Dlaczego mamy im tego zabraniać?

Z tego co się orientuję, koszty organizacji takiego konkursu w dużej mierze pokrywane są przez sponsorów. Uczelnia zbyt wiele do tego nie dokłada, jeżeli w ogóle. Jeżeli byłoby odwrotnie, wówczas rzeczywiście byłoby to bezsensowne, gdyż są o wiele ważniejsze wydatki i potrzeby niż konkursy piękności.

Cytat:
Jeszcze trochę i będziemy mieli eventy w stylu: Pimp my room, Extreme faculty makover albo Nianiu na pomoc, mam lacza z ekonomii!
[/quote]

Albo: "zakochaj się w Tili Tekili" czy jakoś tak :D

degrengolada

Ostrzeżeń:
 1/4/5
Wysłany: 2010-02-12, 00:30   

_Anka_ napisał/a:
Ale uczelnia jako jednostka dydaktyczno-badawcza organizujący wybory miss? I co rektor przyjdzie i będzie gratulował roznegliżowanej idiotce wystawionej na publiczny osąd? Gdyby większość z tych dziewczyn usłyszała komentarze z widowni albo jury więcej w zyciu by do takiego konkursu nie stanęła.

Nie protestuję wobec samego zjawiska, jakkolwiek jest szpetne. Nie podoba mi się degrengolada naszego uniwersytetu. Jeszcze trochę i będziemy mieli eventy w stylu: Pimp my room, Extreme faculty makover albo Nianiu na pomoc, mam lacza z ekonomii!

Spokojnie, bo Waćpannie żyłka pęknie :bredzisz:

Podejrzewam, że żadnej z tych lasek osobiście nie poznałaś nawet, a już wydajesz wyroki, że idiotki. Obawiam się, że poziom Twojej wypowiedzi świadczy o Tobie najlepiej, jeżeli uważasz, że poziom konkursu jest niski, pasowałabyś tam. Co roku będziesz publikować swoje herezje? Dziewczyno, weź Valerin i odsapnij trochę, nie wiem dlaczego konkurs miałby świadczyć źle o Uniwersytecie. Chcesz, to sobie manifestuj, ale ludzi nie obrażaj, bo to nie na miejscu, obawiam się, że o Uniwersytecie źle świadczą studentki w taki żenujący sposób prezentujące poglądy, a nie "szpetne" konkursy. To jest zabawa, rozrywka - znasz to słowo? "Komentarze widowni", heh, w składzie Ty i?

Uspokój się, dziewczyno, rozumiem frustracje/zespoły napięcia/całe napięcia orkiestry ale ileż można.

_Anka_

Ostrzeżeń:
 2/4/5
Wysłany: 2010-02-15, 01:09   

Musiała mocno Cię zaboleć moja wypowiedź, żeby specjalnie po to, żeby mi odpowiedzieć rejestrować się na forum. Nie wiem tylko, czy zespół Degrengolada, który grał np. Bibliotece UMK ucieszyłby się, że ktoś mu nicka na forum UMK zajumał :P
Uczelnia nie jest od rozrywki tylko jak sama nazwa wskazuje- od UCZENIA.
Studenci- spoko mogą sobie organizować co chcą, ale na Boga, niech się pod tym nie podpisuje nasz beznadziejny uniwersytet.

Wiechu 

Ostrzeżeń:
 1/4/5
Wysłany: 2010-02-15, 16:58   

Mnie tylko zastanawia, dlaczego tak z tym walczysz ;) Niech każdy się bawi według uznania, jeżeli tylko jest to zgodne z prawem i nie szkodzi drugiemu ;)

bart 

Wysłany: 2010-02-15, 18:55   

Moim zdaniem jest to dziewczyna, która wzięła udział w castingu, ale jej nie wybrali do udziału. I teraz zazdrości pozostałym :P

Bushmenka 
Dusza obłąkana

Wydział: WF
Wysłany: 2010-02-15, 21:10   

no wiecie, wybory miss na UNIWERSYTECIE, który powinien służyć wyłącznie celom dydaktycznym, bo to w końcu UNIWERSYTET- JEDNOSTKA DYDAKTYCZNA. a kij z tym, że ten UNIWERSYTET jest stworzony dla studentów i ma ich integrować nie tylko wspólnym ryciem (lub dezintegrować wyścigiem szczurów), ale również zabawą, która wzbudzi zainteresowanie. nie wiem, czy ta impreza jest dobrym pomysłem czy złym- po prostu nie jest dla mnie, bo w końcu nie wszystkich bawi to samo. znaczy: wyluzuj _Anko_, olej to, a znajdź coś innego dla siebie.

"Musi pomyśleć (...) A to zawsze martwi. Zwłaszcza nieprzyzwyczajonych."

degrengolada

Ostrzeżeń:
 1/4/5
Wysłany: 2010-02-17, 21:18   

_Anka_ napisał/a:
Musiała mocno Cię zaboleć moja wypowiedź, żeby specjalnie po to, żeby mi odpowiedzieć rejestrować się na forum. Nie wiem tylko, czy zespół Degrengolada, który grał np. Bibliotece UMK ucieszyłby się, że ktoś mu nicka na forum UMK zajumał :P
Uczelnia nie jest od rozrywki tylko jak sama nazwa wskazuje- od UCZENIA.
Studenci- spoko mogą sobie organizować co chcą, ale na Boga, niech się pod tym nie podpisuje nasz beznadziejny uniwersytet.

Tak, jestem za odwołaniem Miss UMK, a potem juwenaliów, i w ogóle za zakazem imprezowania dla wszystkich studentów! Status studenta zobowiązuje, mamy się uczyć, a nie zabawiać niemoralnie i grzesznie! MASONERIA!

Rozbrajają mnie te Twoje wydumane teorie, Ty się dziewczyno albo nudzisz, albo Ci ktoś w życiu krzywdę zrobił.

[ Komentarz dodany przez: Bushmenka: 2010-02-18, 09:43 ]
ale może bez obrażania? :)

Mason 
cywilizator śmierci

Wysłany: 2010-02-18, 18:29   

degrengolada napisał/a:
Tak, jestem za odwołaniem Miss UMK, a potem juwenaliów, i w ogóle za zakazem imprezowania dla wszystkich studentów! Status studenta zobowiązuje, mamy się uczyć, a nie zabawiać niemoralnie i grzesznie!

I zakazać sprzedaży piwa studentom.
Profesor, który był rektorem UMK przez ładnych parę lat w czasach studenckich grał na trąbce w zespole. Jak widać rozrywka na studiach nie niszczy człowieka, można się dobrze bawić na studiach i wyjść na ludzi :]

Cytat:
MASONERIA!

No ba :D

Jedno pivko ne vadi

Grono

greyman 

Wydział: WPiA
Wysłany: 2010-03-02, 18:54   

Zapraszamy do odwiedzenia nowej strony wyborów Miss UMK. Można obejrzeć zdjęcia kandydatek do tegorocznej korony Miss oraz oddać głos na swoją faworytkę.

WWW.MISS.UMK.PL

wstydliwa 
:)

Wydział: WNEiZ
Ostrzeżeń:
 1/4/5
Wysłany: 2010-03-02, 19:15   

Dlaczego nie ma wyborów mistera? Te dziewczyny wyglądają jak bydło na sprzedaż. ŻENADA! Wszystko ku uciesze przewodniczącego samorządu UMK, który poznał półnagie (a nawet bardziej!) dziewczyny. Wstydzę się za te dziewczyny :(

Odpowiedz do tematu